Dags för förskola

Det som känns som det kanske största steget i en småbarnsförälders liv, att släppa i väg sitt barn till förskolan, är en betydligt lättare process för den som är ordentligt påläst. Många, men inte alla, föräldrar föredrar en förskola med en specifik, pedagogisk inriktning.

Några av det pedagogiska inriktningar man får höra mycket om är Montessori och Inspira.

Vad är det då för skillnader och finns dessa inriktningar på förskolor i Täby?

Att välja rätt
Montessoripedagogik bygger på att sträva efter att barnet själv ska vilja utvecklas och därav även i egen takt och arbeta så fritt som möjligt, vilket är mycket fina egenskaper att jobba för. Dock är det viktigt att man läser på ordentligt innan och gärna kikar en extra gång på just Inspria och deras pedagogik.

På förskolan Vallpojken i Täby (se länk http://www.inspira-fos.se/forskolor/forskolor/vallpojken/ för mer information) arbetas det aktivt med Inspira. Man kan säga att alla på förskolan har ett ansvar i att stimulera och påverka barnen till att ta demokratiska beslut, men också ha en fin relation och respektera djur och människor.

Välj Inspira
Letar du efter en säker plats för ditt barn där hen kan växa i sig själv och bli en trygg person så kan Inspira vara något för dig och din familj. Alla småbarnsföräldrar med barn i förskola har gått igenom samma period och stress över att behöva lämna bort sitt barn till okända människor.

Med rätt läroplan, pedagogik och samspel möter du sen ett barn som har haft en riktigt bra dag och längtar till efter att få gå dit nästa gång.