Fönster – vilket ska jag köpa?

Att köpa fönster är som de flesta vet inte det enklaste. Det kräver kunskap och tid. Alla har inte tillgång till och då överlåter man hela processen till ett företag som kan ordna hela biten från start till mål. Vill man istället göra det själv så finns det mycket pengar att spara. Men att helt själv välja fönster både vad det gäller storlek, material och funktion är inte ett solklart val. Det finns inget som är riktigt standard, utan det utgår mycket utifrån vad din bostad behöver och din budget.

När man väljer fönster bör man inte nödvändigtvis stirra sig blind på själv prislappen. Utan man bör även kolla noggrant på beräknad livslängd för de olika fönstertyperna och istället räkna på kostnad per år. Det finns många alternativ där kostnaden intialt är lägre, men sett hur ett längre perspektiv kan det vara lönsamare med dyrare fönster då de har en längre hållbarhetstid. Dyrare fönster kan även bli lönsamare då oftast har en bättre förmåga att hålla inne värmen och på så sätt minska behovet av uppvärmning. På så sätt kan fönster dra ner uppvärmningskostnaderna och därmed påverka miljön positivt.

För att jämföra och hitta rätt fönster och rätt pris så rekommenderar vi er att besöka Fönsterguide.se. Där hittar du jämförelser mellan olika fönstertyper, fönstermaterial och fönsterbutiker. Där listats även befintliga kampajer för att du inte ska missa något erbjudande när det är dags att köpa nya fönster.

Vid ett fönsterköp så är det givetivis sedan så att det inte alltid är den ekonomiska biten som ska avgöra. Det viktigaste är såklart att de nya fönterna stämmer in med övrig design på huset och den miljön runt omkring. Snygga fönster på ett hus gör mycket för utseendet på huset, vilket påverkar husets värde.